Doba přípravy 5 minut
Budeme potřebovat
Suroviny:
- 1 díl pohankových vloček (na 1 osobu - 1 díl = odměrka 160ml)
- 2 díly vody
- 1-2 čajové lžičky sušených plodů Aronia Original
- 3-5 sušených švestek (dle velikosti)
- 1 menší hrst ořechů (ideálně sladší kešu ořechy)
- 50 ml přímo lisované šťávy z arónie
- 50 ml přímo lisované arónie-granátové šťávy
- 1 lžíce kvalitního medu
- 1 banán (alternativně možno použít jakékoli čerstvé sezónní ovoce např. jablko)
- kousek másla
- prášek z arónie Aronia Original
Postup přípravy
K přípravě je ideální využít multifunkční hrnec. Kdo nemá k dispozici, připraví pohankové vločky standardním způsobem dle doporučení výrobce.
1 - sušené plody arónie v potřebném množství si večer předem namočíme do vody, aby dostatečně nabobtnaly a změkly
2 - ráno vločky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a hrnec nastavíme v režimu "kaše" na 3 minuty (případně připravíme dle návodu výrobce - obvykle zalijeme 1 díl vloček dvěma díly vařící vody a necháme pod pokličkou 3-5 minut nabobtnat)
3 - mezitím nakrájíme sušené švestky na plátky (abychom se neulepili, zapíchneme do švestky vidličku a krájíme mezi hroty), rozdrobíme nebo nahrubo nasekáme ořechy, nakrájíme banán (případně jiné ovoce), slijeme vodu z namočených plodů arónie
4 - jakmile je kaše z vloček připravena, postupně vmícháváme jednotlivé suroviny v pořadí máslo, sušené švestky s ořechy a plody arónie, med, banán (ovoce), šťáva z arónie, granátová šťáva. Pořadí je důležité dodržet, aby si složky zachovaly co nejvíce účinných látek (med a šťávy by se neměly tepelně zpracovávat déle, než je nezbytně nutné).
5 - servírujeme do keramické misky, na závěr posypeme práškem z arónie, případně ozdobíme lístky máty nebo čerstvými malinami, pokud jsou k dispozici.
Přejeme dobrou chuť a pevné zdravi s ARÓNIÍ!
* originální vlastní autorský a vyzkoušený recept roku 2014